Barcelona

Inundacions i talls de llum per la forta pluja al Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès

El telèfon d'emergències ha rebut més de 800 trucades per acumulació d'aigua i a Barcelona diversos barris han patit talls de subministrament elèctric

RedaccióActualitzat

Es manté activat el Pla Inuncat en estat d'alerta a les comarques de Barcelona i Girona i s'ha donat l'avís sobre la crescuda dels rius, com el Besòs o la zona baixa del Llobregat. L'episodi de fortes pluges ha començat a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona la matinada de diumenge i s'ha estès durant el dia al litoral i al prelitoral de Barcelona.

Segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) la tarda de diumenge s'ha superat el nivell d'intensitat de pluges de 20 l/m2 en 30 minuts a Barcelona (27 l), Sabadell (22 l), al Prat de Llobregat (20 l), Vallirana (Baix Llobregat) (25 l). En aquest episodi de pluges, Vallirana ha recollit 105 l/m2 i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona també s'estan recollint uns 60 l/m2 de pluja acumulada.

Molts avisos a Emergències

El telèfon d'emergències 112 han rebut més de 800 trucades per les fortes pluges en les últimes hores. La majoria fetes des de poblacions del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès i per inundacions i acumulació d'aigua en baixos, comerços o aparcaments. La intensitat del vent també ha provocat el trencament d'alguna branca i la caiguda d'alguns arbres, però han estat tot incidències lleus.

Al llarg de la tarda, Bombers de la Generalitat ha atés més de 200 serveis per pluja. A Corbera de Llobregat s'ha desprès un fragment d'uns 4 metres d'una paret mitgera que no ha causat cap ferit. Dues dotacions de Bombers s'han desplaçat al lloc del sinistre.

Protecció Civil recorda la importància de revisar que els desguassos estan nets de fulles i terra per evitar inundacions. I evitar deixar els vehicles en rieres que puguin omplir-se fàcilment d'aigua.

Talls de subministrament elèctric

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d'emergència municipal en fase d'alerta pels forts xàfecs, que ja han deixat més de 70 litres a l'Observatori Fabra, 60 litres a la Zona Universitària i 50 al barri del Raval.

La gran quantitat d'aigua que ha caigut sobre la ciutat de Barcelona ha provocat, diversos talls del subministrament elèctric a Nou Barris, Les Corts i l'Eixample. En total, gairebé 4.000 usuaris han estat sense llum a la ciutat.

Protecció Civil ha alertat també del risc de mala mar, amb onades que podrien superar els 2,5 metres a tot el litoral català, així com mar de fons de component est.

Afectacions a les carreteres

La carretera BP-1103 ha estat tallada a Monistrol de Montserrat tota la tarda de diumenge a causa d'unes esllavissades.

També les rondes s'han vist afectades per aquest episodi de pluges: a la Ronda Litoral s'ha hagut de tallar un carril a conseqüència de bassals d'aigua a la calçada entre Montjuïc i la zona portuària en sentit Trinitat. A la Ronda de Dalt, l'aigua ha anegat la calçada entre el Nus de la Trinitat i la Vall d'Hebron en sentit Llobregat.

Atrapats per un bassal al Prat

A l'aeroport del Prat, els passatgers d'un avió de la companyia Ryanair han estat més de tres hores dins de l'aparell un cop a terra. La pluja ha format un bassal en una de les pistes d'aterratge i el comandant d'aquest vol es negava a passar per sobre de l'aigua per arribar a la zona de descàrrega.

Passatgers de l'avió han deixat constància de la situació:

Tres hores després d'aterrar, un tractor ha remolcat l'aparell per la pista fins a la zona de descàrrega i els passatgers han pogut arribar fins a la terminal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut