Rafael Catalá jura el càrrec davant del rei Felip VI.
Rafael Catalá jura el càrrec davant del rei Felip VI.
Madrid

Rafael Catalá jura el càrrec com a nou ministre de Justícia

Catalá substitueix el dimissionari Alberto Ruiz-Gallardón i el seu ministeri és clau perquè en depèn jeràrquicament la Fiscalia i és el responsable de coordinar tots els serveis jurídics de l'Estat

RedaccióActualitzat

El nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha jurat el càrrec davant del rei Felip VI en un acte institucional, on també hi eren presents el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría.

Catalá substitueix el dimissionari Alberto Ruiz-Gallardón, que va dimitir després de la retirada de la llei de l'avortament per falta de consens, i el seu ministeri és clau perquè en depèn jeràrquicament la Fiscalia i ara és el responsable de coordinar tots els serveis jurídics de l'Estat.

Rafael Catalá Polo era fins ara el número dos de la ministra de Foment, Ana Pastor, com a secretari d'estat d'Infraestructures. Té 53 anys i és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Forma part del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat des del 1985.

Ha ocupat diferent càrrecs a l'administració general de l'Estat. Va ser subsecretari d'Hisenda entre el 2000 i el 2002, secretari d'estat de Justícia entre el 2002 i el 2004 i director gerent de l'Hospital Ramón y Cajal el 2004 i el 2005.

 
Anar al contingut