Barcelona

El PPC adverteix que si Mas no atura la campanya del 9-N estudiarà denunciar-lo per malversació

Sánchez-Camacho diu que si el president decideix "no acatar" la suspensió de la consulta i seguir endavant amb els preparatius, el seu partit estudiarà emprendre accions judicials contra ell

RedaccióActualitzat

El PP català i Ciutadans han exigit al govern que aturi la campanya institucional del 9 de novembre, quan el Constiucional admeti a tràmit els recursos del govern espanyol. 

La líder del PPC, Alícia Sánchez- Camacho, ha anat més enllà i ha anunciat que el seu partit estudiarà emprendre accions judicials contra el president català, Artur Mas, si decideix "no acatar" la suspensió de la consulta i seguir endavant amb els preparatius i la campanya, que seria "malversar fons".

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dilluns al migdia que l'executiu del PP ha formalitzat davant del Tribunal Constitucional els recursos contra la llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

En una roda de premsa a la seu del PPC, Sánchez-Camacho ha assegurat que " Mas i el govern estarien incorrent en la il·legalitat si fessin un dia més els preparatius d'una convocatòria suspesa a tots els efectes, si així ho diu el TC ".

Per això, el PPC "està valorant accions judicials si seguís endavant i no acatés la resolució del TC ", ja que "s'entén que el cost de la campanya suposaria malversar fons dels catalans". 

"Mas està dividint els catalans i els espanyols i, si insisteix a seguir fent la campanya de publicitat per a un referèndum que no es farà, valorarem emprendre actuacions judicials davant aquest greu incompliment, perquè està portant Catalunya a la il·legalitat i l'incompliment de sentències", ha insistit.

No ha volgut especificar, en tot cas, quin tipus d'accions judicials, i ha matisat que aquest incompliment "encara no s'ha produït" i que, si el govern es deté, "no caldrà actuar", encara que ha titllat de "molt preocupant " el panorama actual.
 

Anar al contingut