Membres de Societat Civil Catalana presentant l'escrit a la fiscalia
Membres de Societat Civil Catalana presentant l'escrit a la fiscalia (Foto: ACN)
Barcelona

Societat Civil Catalana demana a la fiscalia que investigui la cessió de dades per a la consulta

Aquesta entitat, contrària al 9-N, manté que l'ús de dades dels ciutadans podria ser fraudulent

RedaccióActualitzat

L'entitat Societat Civil Catalana, contrària a la consulta, ha presentat un informe a la fiscalia perquè investigui l'ús de les dades personals que farà servir el govern per al 9-N. El text, que han registrat diversos membres de l'entitat, manté que l'ús de dades dels ciutadans podria ser fraudulent, contrari al secret estadístic i a la llei de protecció de dades.

Societat Civil Catalana demana a la fiscalia que obri una investigació per si es vulnera algun article de la Constitució. Segons la vicepresidenta tercera de l'entitat, Susana Beltrán, l'escrit presentat davant la fiscalia adjunta una ordre del Departament de Governació apareguda en el "Diari Oficial de la Generalitat" divendres passat en la qual "es crea un fitxer a partir de les dades de l'Idescat, amb l'objectiu de formar el cens que preveu la llei de consultes". Beltrán ha advertit, en aquest sentit, que el Registre de Població de Catalunya està format per dades estadístiques "i aquestes no es poden utilitzar per a usos diferents i transformar-se en dades identificatives de persones concretes".

La vicepresidenta de SCC revela que "hi ha força persones que estan demanant" a la seva entitat "informació perquè no desitja que les seves dades personals siguin utilitzades per a la consulta". Un dels juristes que ha presentat l'escrit és Alejandro Rusiñol, veí de Cabrils, al Maresme, que va impugnar un acord del ple municipal per cedir les dades del padró a la Generalitat per fer la consulta. La demanda va tirar endavant i per això, ara, segons ell, la Generalitat ha buscat una altra via per aconseguir les dades dels ciutadans.

Anar al contingut