Ramon Laso ha arribat emmanillat a l'Audiència de Tarragona. (Foto: EFE)
Ramon Laso ha arribat emmanillat a l'Audiència de Tarragona. (Foto: EFE)
Tarragona

La dona i germana de les víctimes del "cas Laso" admet que va tenir relacions amb l'acusat del doble assassinat

Comença el judici contra el veí dels Pallaresos acusat de matar la seva dona i el cunyat fa cinc anys

RedaccióActualitzat

El judici contra Ramon Laso, el veí dels Pallaresos acusat d'haver matat la seva parella i el seu cunyat ara fa cinc anys, ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona. Laso, que ja va ser condemnat als anys 90 per l'assassinat de la seva primera dona i del seu fill, serà l'últim a declarar en aquest judici.

Aquest dilluns ho ha fet la dona i germana de les víctimes, Mercedes Lamas, que ha admès que va tenir relacions sexuals de forma "esporàdica" amb l'acusat, cosa que no havia reconegut fins ara per "vergonya". La dona ha assegurat que l'acusat "potser es va obsessionar" amb ella perquè li va demanar que deixés el seu marit per anar-se'n amb ella, petició que la dona "sempre" va rebutjar. També ha deixar clar que mai no es va creure la versió de l'acusat que els dos desapareguts havien fugit junts i que estigués "tranquil·la" perquè "ja tornarien".

Segons la fiscalia, l'acusat i Mercedes mantenien una relació amorosa i Laso va decidir matar la seva dona, Julia, i el seu cunyat, Maurici, ocultar-ne els cossos i simular que havien marxat junts. Els seus cossos no han aparegut mai.

El fiscal demana per a Laso 30 anys de presó per un doble homicidi, petició que l'acusació particular eleva a 40 perquè considera que es tracta de dos assassinats. La defensa, en canvi, vol que se l'absolgui. El judici, que es fa amb jurat popular, ha motivat una gran expectació mediàtica.

Ramon Laso, que no declarà fins la segona setmana d'octubre, va complir set dels cinquanta-set anys de presó a què va ser condemnat per la mort de la seva dona i el seu fill per cobrar una assegurança de vida.

Anar al contingut