El lema de la campanya d'ERC a favor del "sí"/"sí" a la consulta.
El lema de la campanya d'ERC a favor del "sí"/"sí" a la consulta.
Barcelona

ERC presenta la seva campanya per al 9-N: "Vull ser lliure, vull un nou país"

Els republicans posen en marxa la seva maquinària per a la consulta a favor del "sí"/"sí"

RedaccióActualitzat
"Vull ser lliure, vull un nou país". Aquest és el lema de la campanya d'ERC a favor del "sí"/"sí" a la consulta del 9 de novembre. Durant la presentació de la campanya, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha advertit que pensen mantenir-la amb independència de la decisió del Tribunal Constitucional sobre la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria del 9-N. Rovira ha dit que la seva formació no renunciarà "a la mínima" al dret dels catalans a votar, i ha assegurat que tenen molt clar de quin cantó estan si han d'escollir entre el que dicta el TC i obeir un mandat democràtic expressat pels catalans a les urnes.

La campanya republicana aspira a mobilitzar els indecisos perquè s'inclinin per a la independència. Esquerra no farà mítings de partit. Vol fer una campanya de proximitat, amb actes per tot el territori amb l'objectiu d'acostar-se als catalans que dubten de si anar a votar i que no opten ara mateix per la independència.

El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha explicat: "La idea és fer arribar el nostre argumentari no als convençuts, sinó als que encara dubten". Salvadó ha concretat que sí que pensen participar en grans actes en el marc de la campanya unitària que impulsen l'ANC i Òmnium Cultural, i que també hi fan costat CDC i la CUP.

El dirigent republicà ha afirmat que l'objectiu de la seva formació és "desfer les incerteses i reduir les pors" dels segments de la societat que puguin tenir més dubtes sobre la independència, uns recels que, ha dit, són més grans en determinades zones de Catalunya, i també en col·lectius com la gent gran i els parats.

Anar al contingut