Barcelona

El Parlament presentarà al·legacions i demanarà al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei de consultes

El Parlament considera que, amb 106 vots a favor de la llei de consultes a la cambra, ha de presentar-se "com a part i ha de defensar seves al·legacions". L'elecció dels set membres de la comissió de control de la consulta queda en mans del ple

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha acordat posar en marxa els serveis jurídics perquè estudiïn i presentin al·legacions a la fulminant resolució del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la llei de consultes. Ho faran un cop rebin la notificació formal, segons ha avançat la presidenta Núria de Gispert, després de reunir-se la mesa. La presidenta ha dit que els serveis jurídics ja han rebut l'ordre d'estudiar i presentar les al·legacions en el termini que correspongui. Tot i que es podran presentar durant 15 dies hàbils quan arribi la resolució formal, el Parlament espera poder-ho fer aquesta mateixa setmana.

Igualment, la cambra catalana plantejarà un incident demanant al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei. El Parlament considera que, amb 106 vots a favor de la llei de consultes a la cambra, ha de presentar-se "com a part i ha defensar seves al·legacions" ja que la llei, segons De Gispert, està emparada per la Constitució i l'Estatut.

Entre els raonaments per demanar l'aixecament de la suspensió, que la llei de consultes és una llei general no "ad hoc" i que la seva suspensió provoca "perjudicis i afecta l'interès general".

El Parlament no entra en la suspensió del 9-N perquè és competència del govern, però De Gispert ha recordat que en el moment de la convocatòria del 9-N, la llei de consultes estava en vigor. Per això, diu, "ara la decisió ja és política".

D'altra banda, l'elecció dels set membres de la comissió de control de la consulta queda en mans del ple. De Gispert ha explicat que la mesa ja no té competència per poder modificar l'ordre del dia i que, d'acord amb el reglament de la cambra, només ho pot fer el mateix ple. En qualsevol cas, ha recordat que ho han de sol·licitar dues formacions o el 20% dels diputats.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut