El palauet Muñoz Ramonet, la casa on va viure l'empresari i que va deixar com a llegat al consistori
El palauet Muñoz Ramonet, la casa on va viure l'empresari i que va deixar com a llegat al consistori
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona demana formalment al jutjat que recuperi el Goya i el Greco de Muñoz Ramonet

El termini que tenien les filles de l'empresari per entregar els quadres s'ha acabat

RedaccióActualitzat

Barcelona vol recuperar el Goya i el Greco. La Fundació Muñoz Ramonet, que depèn de l'Ajuntament, ha reclamat al jutjat que una comissió judicial obtingui els dos quadres d'aquests pintors que el difunt empresari Julio Muñoz Ramonet va llegar a la ciutat. Els dos olis són "La Mare de Déu del Pilar", de Goya, i "L'Anunciació", d'El Greco.

El jutjat de primera Instància número 1 de Barcelona ja va requerir a les filles de Muñoz Ramonet que lliuressin els quadres en el termini d'un mes, però la fundació que porta el nom de l'empresari assegura que "les filles i Culturarte SA s'han negat reiteradament a complir i obeir les diferents resolucions judicials".

En cas d'incompliment, la sentència del jutjat ja preveia "l'ús de mesures de constrenyiment personals o multes pecuniàries", és a dir, monetàries. Com que el termini per entregar els quadres s'ha acabat, la fundació ha presentat un escrit al jutjat demanant que una comissió judicial entri a casa d'Isabel Muñoz Villalonga, la filla que té les obres. Per poder-ho fer es necessitarà l'autorització del jutjat de primera instància equivalent a Madrid.

Si els dos quadres no fossin a la casa, el secretari judicial del jutjat madrileny haurà d'interrogar la filla de Julio Muñoz Ramonet o qui sigui que hi hagi al domicili. L'escrit de la Fundació demana també que s'imposi una multa per un import de 100.000 euros per cada mes que passi sense tornar el Goya i el Greco.

Aquests dos quadres formen part de les 672 obres i objectes artístics que falten a la ciutat de Barcelona, segons un inventari que el consistori va fer públic fa poc.

Anar al contingut