Madrid

Les pensions tornaran a pujar el mínim l'any que ve, el 0,25%

Montoro ha anunciat que en els pressupostos del 2015, la despesa social augmentarà lleugerament, un 0,7%, i que els sous de Rajoy i els ministres continuaran congelats.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha detallat diverses dades rellevants en presentar els pressupostos del 2015, que ha definit com els de la "consolidació de la recuperació econòmica i la creació d'ocupació".

En la roda de premsa de presentació dels comptes públics, que ha entregat al president del Congrés, Jesús Posada, Montoro ha anunciat que la despesa social augmentarà lleugerament, un 0,7%, que les pensions tornaran a pujar el mínim que estableix la llei, el 0,25%, i que la despesa en prestacions per atur baixarà un 15%, ja que la previsió de l'executiu espanyol és que la taxa baixi al 22,9% el 2015, dos punts menys del previst

I malgrat que la inversió a Catalunya caurà fins al 9,5%, per sota del 9,6% de l'any anterior, la partida per a les autonomies ha augmentat. Segons el ministre, les transferències de l'executiu Rajoy a les comunitats autònomes augmentaran prop d'un 8%.

D'altra banda, ha recordat que aquests pressupostos contenen una reducció d'impostos per a empreses i famílies a través de la reforma fiscal, que posarà en mans dels contribuents 9.000 milions d'euros en dos anys. El govern espanyol confia que així podrà estimular el consum intern.  

Els sous de Rajoy i tots els ministres es tornen a congelar. De la mateixa manera, les despeses de la Casa Reial seran les mateixes de l'any passat.

Els pressupostos, criticats per l'oposició, passaran ara el tràmit per les dues cambres de les Corts Generals, i es preveu que s'aprovaran definitivament el 16 de desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut