García-Margallo, amb el president d'Hondures, Juan Orlando Hernández. (Foto: EFE)
García-Margallo, amb el president d'Hondures, Juan Orlando Hernández. (Foto: EFE)
Madrid

Margallo confia que Mas no vulgui que Catalunya perdi "la situació de privilegi" que té

"Una situació de privilegi en comparació històrica, no en comparació amb la resta dels pobles d'Espanya", ha precisat

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, espera que el president català, Artur Mas, "no vulgui que Catalunya retrocedeixi i perdi la situació de "privilegi" que ha tingut en aquests anys; "una situació de privilegi en comparació històrica, no en comparació amb la resta dels pobles d'Espanya", ha precisat. L'endemà de la suspensió cautelar pel Tribunal Constitucional de la consulta del 9-N, Margallo ha fet aquestes declaracions als periodistes després de presentar en un esmorzar informatiu el president d'Hondures, Juan Orlando Hernández.

El ministre, que ha reiterat la voluntat de diàleg del govern espanyol, ha recordat les paraules de Rajoy en el sentit que l'estat de dret "està funcionant amb normalitat".

"El president Mas amb la seva decisió ha trencat unilateralment el contracte social que vam subscriure fa 40 anys amb moltes concessions d'una part i d'una altra i que ha portat Catalunya a gaudir d'una etapa històrica en la qual hi ha hagut més llibertat, més prosperitat i un reconeixement més profund dels seus signes d'identitat", ha afegit.

El ministre ha emulat les metàfores marineres de Mas.

"Allò que el president Mas sap és que mai es pot navegar contra el vent. Quan el vaixell es posa contra el vent no s'avança, es retrocedeix i jo espero que no vulgui que Catalunya retrocedeixi i perdi una situació de privilegi com la que ha tingut al llarg d'aquests anys de recuperació de llibertats, de prosperitat i ple reconeixement de les senyes d'identitat del poble català", ha afegit. I ha insistit: "Mai en la història, Catalunya ha gaudit d'una situació de llibertat, prosperitat i reconeixement com ara".

Anar al contingut