Bitllets d'euro
Bitllets d'euro
Brussel·les

La inflació interanual de la zona euro al setembre baixa al 0,3%

L'atur es manté en l'11,5% a l'agost, i a Espanya baixa una dècima, al 24,4%, el segon pitjor després de Grècia

RedaccióActualitzat

La inflació interanual de la zona euro al setembre baixa al 0,3%, davant el 0,4% del mes anterior, segons el primer càlcul difós per l'oficina estadística comunitària Eurostat. La taxa d'inflació dels serveis s'ha situat a l'1,1%, davant l'1,3% del mes passat, mentre que l'alimentació, begudes alcohòliques i el tabac ha pujat al 0,2%, una dècima millor que l'agost.

Pel que fa a l'atur, la taxa es va mantenir estable a l'agost per tercer mes consecutiu en l'11,5%, cinc dècimes menys que el percentatge que registrava fa un any, segons les dades de l'Eurostat, que torna a col·locar Espanya com el segon país amb les pitjors xifres de tota la regió, després de Grècia. Concretament, la taxa d'atur d'Espanya va baixar una dècima en el vuitè mes del 2014, des del 24,5% fins al 24,4%. En comparació amb l'agost del 2013, va registrar un descens d'1,7 punts percentuals, ja que fa un any la taxa de desocupació era del 26,1%.

En el conjunt de la Unió Europea (UE) la taxa de desocupació va baixar una dècima a l'agost, va passar del 10,2% al 10,1%, el nivell més baix des de febrer del 2012. A més, aquesta xifra és set dècimes inferior a les del mateix mes del 2013.

Anar al contingut