Madrid

Rajoy a CiU: "És trist veure que en un Parlament democràtic alguns demanen incomplir la llei"

El president espanyol eleva el to durant una resposta al senador de CiU Josep Lluís Cleries, que ha acusat el PP de no respectar la democràcia.

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy manté un to contundent envers Artur Mas i el govern de la Generalitat després de la suspensió cautelar de la consulta del 9 de novembre. Al Senat, el president espanyol ha advertit CiU que "haurien de reflexionar" perquè "sembla que no s'equivoquen mai" quan el que estan defensant és "clarament incompatible amb la democràcia", una intervenció que els senadors del PP han aplaudit drets.

"És trist veure que en un Parlament democràtic alguns diputats sostenen que el que cal fer és incomplir la llei, després que el Tribunal Constitucional, per unanimitat, ha dit el que ha dit", ha afirmat. Rajoy ha contestat d'aquesta manera al senador de CiU Josep Lluís Cleries, que afirmat que els catalans "votarem en llibertat per guanyar la nostra llibertat i la democràcia que ens volen prendre".

Cleries ha remarcat que pot entendre que Rajoy no vulgui la independència de Catalunya, però ha afegit que no entén "que no respectin la democràcia" i ha assegurat que "els que vam votar la Constitució sabem que la seva funció no era ni és silenciar la veu d'un poble amb institucions pròpies anteriors a qualsevol constitució espanyola", una afirmació que ha aixecat crits entre les files populars. Cleries ha acabat la seva intervenció en català, exclamant: "Ningú ens prendrà la nostra llibertat! Visca Catalunya!"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut