Les morts per Ebola ja han superat les 3.000, segons l'OMS. (Foto: Reuters)
Les morts per Ebola ja han superat les 3.000, segons l'OMS. (Foto: Reuters)
Dallas

Un pacient de Dallas, primer cas d'Ebola diagnosticat als Estats Units

L'home va viatjar de Libèria a Texas el 19 de setembre "per visitar familiars" que viuen als EUA i no va mostrar cap símptoma fins que, cinc dies més tard, va ser ingressat a l'hospital

RedaccióActualitzat

Un pacient ingressat a l'Hospital Presbiterià de Dallas, a l'estat de Texas, és el primer cas d'Ebola diagnosticat als Estats Units. Les autoritats sanitàries nord-americanes han confirmat el cas i han assegurat que controlaran "aquest cas d'Ebola importat i que no s'estendrà al país". El director dels Centres de Prevenció i Control de Malalties dels EUA, Thomas Frieden, ha indicat que el pacient va viatjar de Libèria a Texas el 19 de setembre "per visitar familiars" que viuen als EUA i no va mostrar cap símptoma fins que, cinc dies més tard, va ser ingressat a l'hospital.

Frieden ha tranquil·litzat la població i ha indicat que "les persones que van viatjar a l'avió amb aquesta persona no estaven en risc perquè no va presentar símptomes fins quatre dies després d'arribar", però ha afegit que aquells que van estar en contacte directe o indirecte amb el pacient estan sent observats per evitar que el virus es propagui. A hores d'ara, el pacient està ingressat de forma aïllada al centre hospitalari de Texas.

Aquest és el primer pacient diagnosticat d'Ebola als Estats Units, tot i que, al país, ja s'hi han tractat quatre casos més. Tres d'aquests pacients s'han recuperat completament i l'altre va ser traslladat a l'Hospital Universitar d'Emory fa més de dues setmanes i a hores d'ara no es coneixen detalls del seu estat. Fins ara, aquest brot d'Ebola ja ha causat la mort de més de 3.000 persones en països com Sierra Leone, Libèria, Nigèria, Guinea Conakry i Senegal, segons xifres oficials de l'OMS.

Anar al contingut