L'actor Josep Maria Pou llegint Ana Maria Matute a Liber. (Foto: ACN)
L'actor Josep Maria Pou llegint Ana Maria Matute a Liber. (Foto: ACN)
Barcelona

El saló Liber homenatja Ana María Matute i s'obre al públic per primer cop

Instal·lada a Montjuïc, la fira celebra cada tarda un festival literari gratuït en què també participen biblioteques públiques i llibreries amb diverses activitats.

RedaccióActualitzat

El saló Liber obre portes des d'avui i fins divendres. La fira internacional dedicada al sector editorial en castellà va arrencar dimarts al vespre amb un homenatge a Ana María Matute, amb una lectura col·lectiva de "Demonios familiares", el seu llibre pòstum.

Aquest any, Liber, que se celebra en anys alterns a Barcelona i Madrid, guanya en visibilitat. El primer motiu, perquè torna a l'emplaçament de Montjuïc, i el segon, perquè hi podran assistir no només professionals, sinó també públic general, cada tarda.

Aquesta obertura al públic és una de les principals novetats d'aquesta edició, i es concreta amb l'organització de Liberatura, un festival literari gratuït que es farà a la mateixa Fira i també a diverses biblioteques públiques i llibreries.

El president de la Federció de Gremis d'Editors d'Espanya i també màxim responsable del Saló, Xavier Mallafré, ha explicat el renovat esperit de Liber:

"No és de pagament, com qualsevol llibreria. De fet, també hem organitzat amb biblioteques i llibreries diverses activitats aquesta setmana per afavorir que al voltant de Liber passin coses, no només per a la gent que ve de fora, sinó també per a la gent que viu aquí".

Liber es fa a la Fira de Montjuïc de Barcelona fins divendres.

 

Anar al contingut