Dos "drones" en una imatge d'arxiu.
Dos "drones" en una imatge d'arxiu.
San Francisco

Califòrnia prohibeix als paparazzis utilitzar drones per "robar" imatges

L'estat nord-americà prohibeix que s'utilitzin els aparells per obtenir imatges o enregistrar activitats personals o familiars en un intent de protegir la intimitat dels famosos

RedaccióActualitzat

Califòrnia va més enllà en la lluita contra les anomenades "imatges robades". En un intent de protegir la intimitat dels famosos, l'estat nord-americà ha prohibit que els paparazzis utilitzin "drones" o qualsevol robot aeri per obtenir imatges o enregistrar activitats personals o familiars de les "celebrities".

El governador californià, Jerry Brown, a més, ha firmat una altra llei contra la difusió d'imatges o vídeos de contingut sexual d'altres persones sense el seu consentiment. Les víctimes del que s'anomena "cibervenjança" podran prendre mesures legals utilitzant pseudònims, per no haver de revelar la seva identitat. La normativa, a més, inclourà per primera vegada fotografies fetes per la mateixa víctima i enviades a la seva parella.

Així, doncs, amb la nova normativa, les víctimes de la "cibervenjança" podran demanar a la Justícia per la via civil una ordre perquè les fotografies compromeses siguin retirades immediatament d'internet per invasió a la privacitat.

A més, es manté la legislació actual que preveu penes de presó de fins a sis mesos i multes de fins a 1.000 dòlars a qui ho faci. Ara bé, la nova llei només té efecte per qui pengi les imatges a internet, però no preveu sancions per qui les distribueixi un cop ja estiguin pujades a la xarxa.

La cibervenjança es considera la publicació a internet, molts cops en portals creats específicament amb aquesta finalitat, de fotografies de nus o de caràcter sexual d'algú, habitualment de l'exparella.

Anar al contingut