El conseller de Salut, Boi Ruiz, en la sessió de control al govern.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, en la sessió de control al govern.
Barcelona

Boi Ruiz diu que l'actuació de Salut en els brots de legionel·losi "ha estat impecable" i que en donarà explicacions al Parlament

El conseller diu que s'explicarà "el més àmpliament possible" en la compareixença davant de la Comissió de Salut

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que l'actuació que ha fet el Departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública, dels brots de legionel·losi a Sabadell i Ripollet ha estat --des del punt de vista comunicatiu, de contenció del brot i del seguiment de les persones ingressades-- "impecable". "L'Agència ha resolt bé els problemes", ha afirmat el conseller en la sessió de control al govern d'aquest dimecres al Parlament.

Com a resposta a la diputada d'ICV-EUiA Marta Ribas, que ha recordat que el brot ha causat la mort de vuit persones i n'ha afectat quaranta més, el conseller ha explicat que han treballat conjuntament amb els ajuntaments i que ell, personalment, ha parlat amb l'alcalde de Sabadell. A més, ha recordat que, des del govern, el grup de CiU va demanar "ja fa uns quants dies" la compareixença davant de la Comissió de Salut del director de salut pública i d'ell mateix per donar explicacions sobre aquest brot. Serà aleshores, segons ha dit, quan s'explicarà "el més àmpliament possible". En aquest sentit, ha demanat "paciència" i que no es "facin especulacions abans de la compareixença".

Ribas ha demanat al conseller que doni explicacions al Parlament, que parli amb els ajuntaments i l'ha acusat d'actuar amb confusió. Ruiz, però, ha manifestat: "No sé a què ve aquesta acusació de foscor i obscurantisme" i ha demanat que no es creïn "alarmes· ja que "un brot no és una epidèmia".

Anar al contingut