Barcelona

Mas: "Jo no rectificaré en la voluntat que el poble català pugui votar i pugui decidir el seu futur"

"Això es pot acabar amb el poble català votant, i vostès no ho podran impedir. Això depèn d'aquesta cambra, no de vostès", ha etzibat el president a la líder del PP català

RedaccióActualitzat

El president català, Artur Mas, ha ratificat que no pensa rectificar en la voluntat de consultar el poble de Catalunya. "Jo no rectificaré en la voluntat que el poble català pugui votar i pugui decidir el seu futur", ha respost el president a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en una tensa sessió de control al govern al Parlament.

El president ha replicat també a Alícia Sánchez-Camacho, a qui ha qualificat com "una altra portaveu del TC" que, mentre que a Catalunya es doni un consens polític ampli i continuïn les mobilitzacions a favor del 9 de novembre, hi hagi una àmplia majoria social i tot plegat es faci amb pulcritud política, ni el Partit Popular ni el govern espanyol podran impedir votar. "Això es pot acabar amb el poble català votant i vostès no ho podran impedir. Això depent del que siguem capaços de fer aquesta cambra i no de vostès aquesta vegada", ha etzibat el president a la líder del PP català, que li ha demanat que faci marxa enrera i no porti Catalunya a la il.legalitat. En qualsevol cas, ha dit, aquest cop en resposta a Ciutadans: "Pel que depengui de mi s'acabarà votant".

El president ha confirmat també que, aquest dimecres mateix, es començarà a reunir personalment amb cada un dels líders de cada grup a favor de la consulta, aprofitant el ple del Parlament i que, en els pròxims dies, hi haurà una trobada entre tots per decidir el següent pas. Ahir, ja ho va fer per telèfon.

En la sessió de control al Parlament després de la suspensió del Contitucional, Mas ha demanat al Constitucional que tingui la mateixa celeritat per aixecar la suspensió de la llei i del decret per a la consulta del 9-N. "Ens toca pressionar, en el bon sentit, al TC perque es reuneixi ràpidament i aixequi la suspensió", ha dit.

Pel que fa la desobediència civil, el president ha assegurat que "no sempre la desobediència porta a la victòria" i que no n'és contrari, però que "en aquest moment, no estem en aquest punt, estem en el que demanem al TC que vagi de pressa".

Anar al contingut