Barcelona

L'activitat excessiva de les defenses a l'intestí és la causa del còlon irritable

La troballa l'ha fet un equip de l'Hospital de la Vall d'Hebron i permet emetre un diagnòstic més ràpid i precís de la malaltia

RedaccióActualitzat

Investigadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona han descobert que una activitat més gran de les defenses a l'intestí seria la causa de la malaltia del que s'anomena còlon irritable. Fins ara s'ha atribuit aquestes molèsties als nervis i a l'estrès. Aquesta patologia la té el 15% de la població.

El fet de detectar un sistema inmunitari més actiu a l'intestí podrà permetre un diagnòstic més ràpid i precís, segons ha explicat un dels investigadors, el doctor Javier Santos: "Es podran identificar aliments i bactèries que en són els responsables i desenvolupar un kit per al diagnòstic. Això ho fem a l'intestí, i per tant el nostre objectiu següent és fer les proves a leas zones més accessibles com la saliva i els excrements". 

Un dels reptes també és identificar quins aliments provoquen més molèsties que no pas uns altres, assegura el doctor Santos: "Probablement això variarà depenent de la persona. Hi haurà grups d'aliments que siguin comuns en tots els malalts, però n'hi haurà d'altres de diferents. Però és molt important poden identificar contra què van dirigides aquestes respostes per poder neutralitzar-ho". Segons el doctor: "Tres quartes parts de les persones es queixen que no toleren els aliments". La troballa obre la porta al pas següent de dissenyar tractaments que curin o si més no que alleugereixin les molèsties.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut