El temps estable s'allargarà al cap de setmana

L'estabilitat atmosfèrica farà un pas més sobre Catalunya. Els bancs de boira tornaran a dominar les primeres hores del dia a l'interior del país. L'ambient serà suau, amb caloreta al migdia allà on llueixi més el sol.

Néstor GómezActualitzat

Un potentíssim anticicló dominarà tot el continent europeu. Les pressions superiors als 1020 mbar s'estendran per tot Europa, des d'Escandinàvia fins a Àfrica i des de Moscou fins a Lisboa. En aquesta situació, les borrasques són molt actives i se situen a latituds altes. Islàndia tindrà una pertorbació a sobre amb pressions inferiors als 960 mbar.

Boires. L'estabilitat atmosfèrica i la gran humitat per les pluges dels últims dies faran que les boires, un dia més, siguin extenses per la vall de l'Ebre, a Osona i a les petites conques del Prepirineu. Fora del domini de la boira, el temps serà radiant de sol. A la tarda, fruit de la calor del dia, creixeran núvols d'evolució a les muntanyes del Pirineu i del prelitoral. No es descarta alguna gota puntual al Pirineu.

Caloreta al migdia. Les temperatures es mantindran molt estancades, amb unes mínimes cada cop més fresques a les fondalades del Pirineu. A la Catalunya central, la boira esmorteirà el descens de les temperatures nocturnes. Pel que fa a les màximes, el cel serè del matí impulsarà amb rapidesa el termòmetre amunt. Les temperatures més altes del dia s'acostaran als 30 ºC a l'interior i al sud del país.

I els pròxims dies...

L'estabilitat persistirà i el temps serà magnífic fins dissabte. Diumenge s'acostarà un sistema frontal per l'oest i a la vegada hi haurà molta humitat a la costa, de manera que tindrem més núvols i la visita d'alguns ruixats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut