El senador popular Luis Aznar, durant la presentació de la iniciativa contra les novatades. (Foto: EFE)
El senador popular Luis Aznar, durant la presentació de la iniciativa contra les novatades. (Foto: EFE)
Madrid

El Senat demana prevenir les novatades a la universitat

La iniciativa pactada entre el PP i la resta de formacions suposa el primer acord de la legislatura en matèria d'educació

RedaccióActualitzat

El Senat ha aprovat instar el govern espanyol a prevenir les novatades o quintades en l'àmbit social i universitari a través de campanyes d'informació i a defensar i protegir les víctimes d'aquestes conductes "vexatòries". La iniciativa pactada amb la resta de formacions suposa el primer acord de la legislatura en matèria d'educació.

La cambra alta ha aprovat per unanimitat una moció del PP transaccionada per tots els grups, que crida a col·laborar amb les autonomies, universitats, col·legis majors, residències universitàries, alumnes i pares per tal de combatre aquests comportaments amb campanyes de sensibilització, informació i divulgació.

La iniciativa aprovada vol defensar i protegir les víctimes i les seves famílies mitjançant atenció psicològica, informativa i fins i tot policial, així com preservar la llibertat i convivència en l'àmbit universitari. El senador popular Luis Aznar s'ha felicitat per posar a l'agenda política un problema que és al carrer des de "temps immemorials" amb l'objectiu d'"enderrocar el mur de silenci" darrere el qual està amagat.

"Les novatades han anat degenerant de tal manera que, a dia d'avui, podem parlar de maltractament, assetjament, humiliació i també de conductes tremendament vexatòries", ha subratllat Aznar citant el cas de tres estudiants de Santiago de Compostel·la que van resultar ferits greus perquè els van llançar sosa càustica als ulls. El senador ha lamentat que aquestes situacions es repeteixen any rere any i la societat "ho accepta amb certa tranquil·litat, com un mal inevitable i no es fa res per evitar-ho".

Anar al contingut