Pierson va declarar aquest dimarts sobre l'entrada d'un intrús a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Pierson va declarar aquest dimarts sobre l'entrada d'un intrús a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Washington

Dimiteix la cap del servei secret dels EUA per l'entrada d'un intrús a la Casa Blanca

Julia Pierson, la primera dona al capdavant del servei secret, deixa el càrrec un any i mig després d'haver-hi accedit

RedaccióActualitzat

La directora del servei secret dels Estats Units, Julia Pierson, ha presentat la dimissió després que es conegués l'entrada d'un intrús a la Casa Blanca i es confirmessin diversos errors en l'anell de seguretat presidencial. Omar González, un excombatent, va accedir a la residència presidencial el 19 de setembre i no el van detenir fins després d'haver creuat diverses dependències de la Casa Blanca.

En un principi, la versió oficial va ser que només havia arribat fins a l'entrada nord i que anava desarmat, però després es va saber que portava un ganivet, tenia 800 cartutxos de munició al cotxe i havia travessat la sala Est, on el president fa habitualment actes de feina.

Hores abans que es fes pública la dimissió, alguns senadors havien anunciat la seva intenció de demanar la dimissió de la cap del servei secret. Pierson, la primera dona al capdavant del servei secret, deixa el càrrec un any i mig després d'haver-hi accedit. 

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha explicat que Barack Obama ha trucat a Pierson per agrair-li "el seu servei a l'agència i el país". 

Anar al contingut