Barcelona

La fira Swab d'art contemporani aplega una seixantena de galeries de vint països amb obres de 165 artistes

Els organitzadors defineixen la seva proposta artística, que compta amb obres de 165 artistes, com a emergent i radicalment contemporània

RedaccióActualitzat

La Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona, Swab, aplega a partir d'aquest dijous a Barcelona una seixantena de galeries de 20 països, amb obres de 165 artistes, la majoria creadors joves i emergents. El mateix director del Swab, Joaquín Díez Cascón, ha definit la proposta artística del Swab com a emergent, jove i radicalment contemporània.

La primera edició del Swab es va fer l'any 2007 al Museu Marítim, amb quaranta-dues galeries de tretze països, i sis mil visitants. A partir d'aleshores, el certamen, i el seu volum de negoci, ha anat creixent de manera sostinguda, fins al punt que en aquesta edició han tingut problemes per fixar els col·leccionistes per la gran demanda que hi ha hagut.

La fira s'acompanya, per primer cop, d'un programa de conferències i debats anomenat Swab Thinks, a càrrec d'artistes, comissaris, col·leccionistes i crítics d'art. Swab Barcelona convocarà, a més, tres nous guardons: el Premi Fundació Lluís Coromina; el Premi DKV Assegurances i el Premi de la Fundació Visione Future.

Tot plegat, al Pavelló Italià de Fira de Barcelona fins diumenge.

Anar al contingut