Barcelona

Catalunya aprova la llei de drets de gais i lesbianes, pionera al món

Es tracta de la primera llei al món que preveu sancions per discriminació o violència.

RedaccióActualitzat

El Parlament ha aprovat per una àmplia majoria la Llei contra l'homofòbia, que té com a objectiu combatre la discriminació contra els homosexuals i els transsexuals. Es tracta d'una llei pionera a tot el món, ja que no es limita només a ser una declaració d'intencions, sinó que estableix sancions per discriminació o violència per protegir els drets dels col·lectius LGTB en tots els àmbits.

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat per 112 vots a favor i 18 en contra la proposició de llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Només el PP hi ha votat en contra, mentre que Unió, que havia manifestat la seva incomoditat, s'ha oposat a tres punts de la norma.

Els democristians s'han distanciat de Convergència per discrepàncies amb el règim sancionador, l'apartat d'educació i la inversió de la prova de càrrega. Precisament aquest és un dels punts més polèmics de la norma, que preveu que la persona acusada hagi de demostrar la seva innocència. 

Esquerra Republicana, Iniciativa i el PSC han recordat els anys de lluita dels col·lectius contra l'homofòbia i la necessitat d'aquesta llei per evitar casos com de la Sònia, una transsexual assasinada al Parc de la Ciutadella.

Des del PP s'hi han oposat i han criticat l'intervencionisme de la llei. 

La normativa aprovada ara va arribar a a la cambra a través d'una iniciativa legislativa popular i va ser presentada conjuntament, per ERC, PSC, Iniciativa-Esquerra Unida i la CUP.

La llei regula un seguit d'aspectes en àmbits diversos, com el món laboral, l'educació, la salut, els serveis socials, els mitjans de comunicació o la realitat familiar.    

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut