Estats Units

Falla el control de seguretat en el primer cas d'Ebola detectat als Estats Units

L'home va anar divendres passat a un hospital de Dallas amb un quadre gripal i va informar que acabava de tornar de Libèria, però el personal el va enviar a casa i no en va informar el centre

RedaccióActualitzat

El control de seguretat en el primer cas d'Ebola detectat als Estats Units va fallar. L'home va anar divendres passat a un hospital de Dallas amb un quadre gripal, amb febre i forts dolors abdominals, acompanyat de la seva germana, que va informar a una infermera que acabava de tornar de Libèria.

Però el personal el va enviar a casa i no en va informar el centre. Quaranta-vuit hores després, Thomas Eric Duncan va ingressar en l'hospital, on va quedar aïllat i posteriorment li van diagnosticar que tenia Ebola. Un temps vital per evitar la propagació del virus.

Ara caldrà posar en observació totes les persones que van estar en contacte amb el malalt durant els dos dies que va ser a casa. En concret, va estar en contacte almenys amb entre 12 i 18 persones, entre ells cinc menors que estudien en quatre escoles diferents.

Les autoritats sanitàries han lamentat que la informació que venia de Libèria "no fos comunicada íntegrament a tot l'equip" i, per tant, no es tingués en compte en la presa de decisions clíniques.

El 19 de setembre, Duncan va volar als Estats Units en un viatge que va incloure diverses escales a Europa procedent de Libèria, epicentre de l'epidèmia d'Ebola, juntament amb Sierra Leone i Guinea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut