Columnes de fum als voltants de l'aeroport de Donetsk (Foto: Reuters)
Columnes de fum als voltants de l'aeroport de Donetsk (Foto: Reuters)
Donetsk

Mor un treballador de la Creu Roja a causa d'un projectil que ha impactat a la seu de l'organització humanitària a Donetsk

Els rebels prorussos acusen les forces governamentals de bombardejar la seu de l'organització humanitària.

RedaccióActualitzat

Un ciutadà suís, treballador de la Creu Roja, ha mort aquest dijous quan un projectil ha impactat contra les oficines d'aquesta institució a la ciutat ucraïnesa de Donetsk, segons han informat els rebels prorussos a l'agència Interfax.

Els insurgents acusen les forces governamentals de bombardejar la seu de l'organització humanitària i altres parts del centre de Donetsk, el seu principal feu.

La UE reclama que es compleixi l'alto el foc

L'alta representant de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha demanat que es compleixi l'alto el foc pactat a Ucraïna i ha condemnat els episodis de violència amb trets i bombardejos contra civils a l'est del país. "Estem molt preocupats per la intensificació de la violència, que ha produït la tràgica mort de molts civils prop d'una escola a Donetsk", assenyala un comunicat del servei de portaveus d'Ashton.

Els 28 també han condemnat la mort de funcionaris ucraïnesos "com a conseqüència del bombardeig continuat de l'aeroport de la regió". La cap de la diplomàcia europea reitera que el compliment de l'alto el foc "és clau per arribar a una solució política sostenible, basada en el respecte a la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna".

Anar al contingut