Jordi Puig surt del jutjat després de declarar
Jordi Puig a la sortida del jutjat
Barcelona

Els germans del conseller Felip Puig imputats per blanqueig de capitals diuen que els diners no eren seus

Jordi Puig assegura que els diners procedien d'un fons d'inversió canadenc i que ell només hauria actuat com a intermediari en la compra d'un local

RedaccióActualitzat

Jordi Puig, germà del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha negat davant el jutge que l'imputa per blanqueig de capitals que els diners procedents de l'estranger que va rebre el desembre passat, 250.000 euros, fossin seus.

En la seva declaració al jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, l'empresari Jordi Puig ha assegurat que aquests diners procedien d'un fons d'inversió canadenc i es destinarien a la compra d'un local a Catalunya. Segons ha explicat al jutge, Puig hauria actuat d'intermediari a canvi d'una comissió, però, segons ell, es tractava d'un negoci del tot legal.

Per a l'operació, van intentar transferir 250.000 euros des d'un banc de Gibraltar a un compte que Jordi Puig té a CatalunyaCaixa. Però els fons van ser rebutjats perquè la caixa va percebre que hi havia risc de blanqueig. Va ser llavors quan van fer un segon intent a través d'un banc d'Holanda i, en aquesta ocasió, van decidir dividir la partida de 250.000 euros en tres o quatre parts. Van aconseguir entrar a Espanya 175.000 euros perquè, també per risc de blanqueig, es van rebutjar 75.000 euros. Una de les transferències s'hauria fet mitjançant una empresa en què figurava el seu germà Oriol Puig, també imputat i que avui s'ha desvinculat del cas davant el jutge.

 

Anar al contingut