Madrid

El govern espanyol aprova la "hibernació" del projecte Castor i una compensació de 1.350 milions

Aquesta decisió arriba després que tots els informes han vinculat els terratrèmols que hi va haver a les Terres de l'Ebre amb l'activitat d'injecció de gas de Castor. La compensació sortirà de les arques públiques.

RedaccióActualitzat

Un any després dels terratrèmols que van posar en alerta les Terres de l'Ebre, el projecte Castor "entra en fase d'hibernació". Ho ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat un reial decret que, a més d'establir la suspensió del magatzem soterrani de gas Castor, reconeix una compensació de 1.350 milions d'euros per a l'empresa promotora Escal, en què participa ACS. Els diners provindran de les arques públiques.

La hibernació de la instal·lació "implica que està prohibit fer cap mena d'extracció o injecció de gas natural" en aquesta planta situada davant les costes del Delta.

Aquesta decisió del govern espanyol arriba després que tots els informes geològics han vinculat els terratrèmols amb l'activitat d'injecció de gas de Castor. També dóna la raó a les nombroses manifestacions i protestes que es van produir als municipis afectats i que reclamaven amb insistència el tancament definitiu de la planta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut