La interlocutòria del jutge del TSJIB
La interlocutòria del jutge del TSJIB
Palma

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears rebutja la petició del govern Bauzá i manté la suspensió del TIL

La sala contenciosa administrativa desestima el recurs del govern Bauzá i reafirma la suspensió cautelar acordada la setmana passada.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) mantindrà la suspensió cautelar del decret per al tractament integrat de llengües (TIL) als centres educatius, després de desestimar el recurs que va interposar el govern de José Ramón Bauzá.

La sala contenciosa administrativa ha dictat quatre interlocutòries en les quals acorda mantenir la suspensió cautelar que va acordar la setmana passada en relació amb l'ordre aprovada per la Conselleria d'Educació, que tenia per objectiu desenvolupar i fixar el calendari d'implantació de la normativa.

Tanmateix, el tribunal deixa en mans de cada un dels 279 centres educatius que ja tenien aprovat el seu projecte TIL abans del 24 de setembre (quan se'n va suspendre l'aplicació) la decisió de continuar aplicant-lo o, al contrari, modificar-lo i posar en marxa un projecte lingüístic diferent. Pel que fa a l'al·legació del govern balear que un canvi dels projectes educatius alteraria la programació del curs, el tribunal creu que "no s'aprecia" cap "deteriorament" en aquest sentit que "obligui" a mantenir l'aplicació del decret.

Les interlocutòries desestimen el recurs que l'executiu autonòmic va presentar contra les quatre resolucions en què el TSJIB suspenia cautelarment l'ordre d'aplicació del TIL l'endemà que la màxima instància judicial de les Illes declarés nul el decret que regula aquesta normativa. La sala apuntava que l'efectivitat de la revocació del TIL "quedaria compromesa si mentrestant es permet la pervivència i desenvolupament del calendari d'aplicació d'uns projectes de tractament integrat de llengües fonamentats en un decret declarat nul".

Anar al contingut