Mónica de Oriol, presidenta del Círculo de Empresarios.
Mónica de Oriol, presidenta del Círculo de Empresarios.
Madrid

La presidenta del Círculo de Empresarios no contractaria dones que es puguin quedar embarassades

Mónica de Oriol, presidenta del Círculo de Empresarios, ha tornat a generar tot de crítiques per les seves declaracions polèmiques

RedaccióActualitzat

"Prefereixo contractar una dona després dels 45 anys o abans dels 25, perquè si es queda embarassada ens trobem amb el problema".

I amb aquesta frase, la presidenta del Círculo de Empresarios, Mónica de Oriol, ha demostrat ser una dona de declaracions polèmiques i carregar-se de crítiques.

Les xarxes socials han estat un termòmetre de la contrarietat amb De Oriol i la seva referència s'ha situat entre els "trending tòpics" d'arreu del món. I els principals partits polítics de l'estat també han reprovat clarament la consideració de l'empresària.

El mateix Partit Popular s'ha escapat de tota diplomàcia per qualificar de "vergonyós" el "pensament masclista" de la presidenta del Círculo de Empresarios. Són paraules de la portaveu d'Igualtat del PP al Congrés, Marta González, que ha anat una mica més enllà i ha demanat reflexionar si una persona que fa aquest tipus de declaracions pot presidir l'entitat que presideix De Oriol.

Crítiques des Twitter, Facebook, del principal partit espanyol i també des del gremi, des de les del gremi, concretament. La Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Emrpesàries (Fedepe) troben que la visió de De Oriol és "irresponsable, insultant per les professionals i completament desfasada del què significa la conciliació" i li fan una advertència: aplicar aquest criteri en la contractació és il·legal.

La desaprovació amb la tesi de De Oriol és per aquesta declaració però també per d'altres. En el mateix acte on va fer la polèmica reflexió, a la XXV Assemblea Plenària del Consell Empresarial d'Amèrica Llatina (CEAL), va deixar anar altres consideracions bo i sabent que serien "políticament incorrectes", segons afirma la mateixa presidenta.

Segons el seu parer, la protecció a la dona "la desvincula de l'alineament amb els interessos de l'empresa" i la desconnecta de l'"esforç diari". I ha donat un consell a les dones que aspiren a ocupar càrrecs de responsabilitat en una empresa:

"El sacrifici per arribar a un lloc directiu té un preu, i és: o et cases amb un funcionari o tens un marit que li encanten els nens"

La polèmica no li és nova

Es dóna el cas que no és la primera vegada que Mónica de Oriol és notícia per les seves reflexions polèmiques. El passat mes d'abril va haver de demanar disculpes per haver dit:

"Tenim un milió de persones sense formació i un salari mínim que t'obliga a pagar-los encara que no valguin per res". De Oriol ha reconegut que va utilitzar una "expressió molt poc afortunada, que ha donat lloc a interpretacions totalment contràries al que jo mateixa penso".

Anar al contingut