Iguala

Troben fosses comunes al lloc on van desaparèixer 43 estudiants a Mèxic

La policia investiga si els cadàvers que s'han trobat a Iguala, a Mèxic, són els dels estudiants que van desaparèixer fa una setmana quan participaven en una protesta

RedaccióActualitzat

Les autoritats mexicanes han localitzat diverses fosses comunes als afores de la ciutat d'Iguala, a l'estat de Guerrero, on fa una setmana van desaparèixer 43 joves que havien participat en una protesta.

La policia ha acordonat la zona i els forenses intenten confirmar ara, mitjançant proves d'ADN, si els cadàvers són els dels estudiants desapareguts. A les fosses, s'hi han trobat les restes carbonitzades d'unes vint persones.

Els fets van passar el 27 de setembre, després d'una manifestació en defensa dels drets dels professors a Iguala, situada a 200 quilòmetres al sud de la capital, Ciutat de Mèxic.

Alguns testimonis apuntaven que, als joves, se'ls havien emportat en furgons policials després que la mateixa policia local va obrir foc contra ells.
Hi va haver 6 morts i 22 oficials de policia van ser detinguts en relació amb el tiroteig.

Aquests fets han posat en evidència la magnitud de la connivència entre grups criminals i funcionaris de bona part del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut