Dilma Rousseff i Aécio Neves, contents pels resultats. (Foto: Reuters)
Dilma Rousseff i Aécio Neves, contents pels resultats. (Foto: Reuters)
Brasília

Dilma Rousseff i Aécio Neves es disputaran la presidència del Brasil a la segona volta

La presidenta actual guanya amb més del 41% dels vots i el candidat socialdemòcrata n'obté prop del 34%. Les urnes han deixat fora l'ecologista Marina Silva

RedaccióActualitzat

Dilma Rousseff, l'actual presidenta del Brasil, s'enfrontarà al candidat socialdemòcrata Aécio Neves a la segona volta de les eleccions. Les urnes han deixat Marina Silva, la candidata ecologista, fora de la lluita per la presidència del país.

La presidenta i candidata del Partit dels Treballadors sortia com a favorita, i així ho han confirmat les urnes amb més d'un 41% dels vots. El seu rival a la segona volta serà el socialdemòcrata Aécio Neves, a qui les enquestes donaven com a tercera opció, però ha aconseguit prop d'un 34% dels vots. Silva, que havia estat la gran revelació d'aquesta campanya, s'ha quedat en un 21%.

Els dos candidats que lluitaran a la segona volta han enviat els seus missatges postelectorals. Dilma Rousseff ho tenia clar: "La lluita continua, una lluita que, sens dubte, serà victoriosa perquè és la lluita de la majoria del poble brasiler." Neves ha fet una crida a la unitat contra Rousseff: "És l'hora de reunir les nostres forces. La meva candidatura no és la d'un partit polític sinó la d'un conjunt d'aliances." Un missatge dirigit als votants de l'ecologista Silva, que, per cert, de moment no es casa amb ningú i condicionarà el seu suport a l'un o l'altra al diàleg sobre el seu programa.

Brasil és el cinquè país més poblat del món i ara viu una frenada econòmica que castiga el teixit social, després de gaudir d'una època d'expansió i de creixement importants. L'economia ha estat un dels eixos de la campanya en aquesta primera volta, i ho serà també en la preparació de la segona volta, que es farà el diumenge 26 d'octubre.

Anar al contingut