Vista de la plataforma Castor.
Vista de la plataforma Castor.
Barcelona

Denuncien que la indemnització pel magatzem Castor pot arribar als 3.500 milions d'euros

La plataforma que defensa les terres de la Sénia creu que a la quantitat prevista de 1.350 milions s'hi hauran de sumar els interessos dels 30 anys o el desmantellament del magatzem

RedaccióActualitzat

La plataforma que defensa les terres de la Sénia creu que els consumidors acabaran pagant una indemnització molt més gran de la que ha previst el govern espanyol pel magatzem Castor.

Segons diuen, als 1.350 milions d'euros previstos s'hi acabaran sumant els interessos dels 30 anys, el gas matalàs o el desmantellament del Castor el dia que es produeixi.

Tot plegat pot arribar als 3.500 milions d'euros. Ho ha dit el portaveu de la plataforma, Evelio Montfort, aquest diumenge a "El suplement" de Catalunya Ràdio.
Montfort també creu que la indemnització a la concessionària del magatzem Castor la pagarà tothom: no solament els usuaris del gas, sinó també els de la llum.

"Tots consumim llum. La llum ve d'una empresa que té una central de cicle combinat, és a dir: gasta gas. Tots els espanyols pagarem, tots"


Al portaveu de la plataforma li semblen bé les accions que vol emprendre el síndic de Greuges.
Rafael Ribó anunciava aquest dissabte que estudiarà impugnar la decisió del govern d'indemnitzar l'empresa Escal a càrrec de la butxaca dels consumidors. La Generalitat també es planteja impugnar-ho.

Anar al contingut