Barcelona

Brugué diu que renuncia a la comissió de control del 9-N per la falta de resultats de la cimera de divendres

El catedràtic interpreta aquesta falta de concreció com una maniobra per guanyar temps i assegura que "s'han traspassat diverses línies vermelles" i que les institucions no són neutrals

RedaccióActualitzat

El catedràtic Quim Brugué ha dimitit com a membre de la junta electoral del 9-N perquè entén que la cimera de divendres que va aplegar el president Mas i els partits proconsulta només va ser un intent per guanyar temps i no per concretar com s'ha de fer la consulta.  Per Brugué, la cimera no va donar cap pista a i genera dubtes de si es farà el 9-N. 

"Estem a un mes i després de 7 hores de reunió el resultat és que farem la consulta, però no podem dir què farem a continuació, quan estem en un escenari amb la llei suspesa i els preparatius estan tots a l'aire", ha lamentat a "El Matí de Catalunya Ràdio". Davant tot plegat, ha admès, "finalment, acabo fent una reflexió molt personal: 'Vols dir que has de contribuir en això?'".

A "Els matins" de TV3, el catedràtic ha afegit que ha dimitit perquè "s'han traspassat diverses línies vermelles".  "Més enllà de la logística, la democràcia exigeix que les institucions siguin neutrals i això no passa", ha dit Brugué, que creu que "potser no es podrà fer la consulta el dia 9 de novembre però acabarem votant".

Brugué, que ha reiterat que es tracta d'una qüestió personal, entona el "mea culpa" pel fet de no haver estat prou intuïtiu. En qualsevol cas, ha assegurat que no l'han pressionat i que "entenc que he fet un flac favor a la gent d'Iniciativa que em van nomenar".

El catedràtic també ha admès que encara no ha tingut ocasió de parlar amb el govern ni amb els membres de la comissió i ha recordat que va acceptar ser membre de la comissió perquè la consulta havia de ser legal.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut