Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu el dia que va comparèixer al Parlament per explicar-se. (Foto: ACN)
Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu el dia que va comparèixer al Parlament per explicar-se. (Foto: ACN)
Barcelona

La CUP presidirà la comissió d'investigació del "cas Pujol"

C's també la reclama, però CiU i ERC s'ha compromès a votar la proposta de la Candidatura d'Unitat Popular

RedaccióActualitzat

La CUP presidirà la comissió d'investigació sobre el frau fiscal que s'ha de constituir al Parlament i en què, entre altres qüestions, abordarà el "cas Pujol". CiU i ERC s'han compromès a votar a favor que sigui la formació independentista la que encapçali la comissió, un lloc que també reclama Ciutadans. El partit d'Albert Rivera ha afirmat que la CUP no està legitimada per presidir-la perquè és "còmplice" del govern.

La Candidatura d'Unitat Popular ha enviat un correu electrònic als grups parlamentaris i a la Junta de Portaveus sol·licitant la presidència. Volen que es constitueixi al més aviat possible i que es posi en marxa en el termini màxim d'un mes. A més, pel sistema establert oficiosament al Parlament, ja li pertocava a la CUP presidir una comissió, perquè C's va assumir la de Spanair.

Tant ERC com CiU han donat suport a la petició de la CUP, i només amb els seus vots n'hi ha prou. El convergent Jordi Turull no hi veu "cap impediment", mentre que la republicana Marta Rovira ha afirmat que la CUP " és millor per portar ordre a l'assumpte.

C's desconfia de CiU, ERC i la CUP i assegura que ells volen "arribar fins al final" de la qüestió i que estan capacitats per fer-ho perquè el partit "té les mans netes".

Anar al contingut