Madrid

Una altra infermera, la cinquena persona aïllada davant d'un possible nou contagi per Ebola

En total, sis persones han estat aïllades per Ebola, entre elles l'auxiliar d'infermeria contagiada i la infermera que va donar negatiu en la prova de l'Ebola i ha sortit de l'aïllament

RedaccióActualitzat

Una infermera de l'hospital La Paz-Carlos III de Madrid que treballava aquest dimecres al matí al centre sanitari ha estat aïllada com a mesura de precaució davant d'un possible nou cas de contagi per Ebola. La infermera ha estat aïilada a La Paz després de presentar unes dècimes de febre, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat. La dona va formar part de l'equip sanitari que va atendre els missioners espanyols Miguel Pajares i Manuel García Viejo repatriats per Ebola al centre hospitalari, on tots dos van morir.

Es tracta de la sisena persona que s'ha aïllat des que dilluns es va fer públic el primer cas de contagi del virus dins d'Espanya, el de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, que és tractada amb el sèrum d'una pacient que va superar l'Ebola.

Aquesta nit una altra auxiliar d'infermeria que va participar en el dispositiu de seguretat dels casos de repatriació de malalts d'Ebola a Espanya va ingressar en observació a l'hospital La Paz-Carlos III de Madrid, també en presentar dècimes de febre.

Tot i això, Sanitat descarta que, de moment, hi hagi més contagis. Això sí: l'especial situació d'alerta fa que qualsevol símptoma es tingui en compte, sobretot entre les persones que han tingut contacte amb la infermera afectada.

En total, sis persones han estat aïllades per Ebola, entre elles l'auxiliar d'infermeria contagiada i la infermera que va donar negatiu en la prova de l'Ebola i ha sortit de l'aïllament.

Mentrestant, la pacient contagiada continua aïllada a l'hospital Carlos III, així com el seu marit, sense novetats.

 

Anar al contingut