Junqueras, Mas, Herrera i Fernàndez el dia que es van acordar data i preguntes de la consulta. (Foto: ACN)
Junqueras, Mas, Herrera i Fernàndez el dia que es van acordar data i preguntes de la consulta. (Foto: ACN)
Barcelona

Els partits pro consulta preparen una nova reunió a un mes del 9-N

Les forces del bloc sobiranista estan pendents d'una nova trobada, que podria ser avui mateix. La intenció és que la reunió sigui discreta, sense la solemnitat de la de divendres passat.

RedaccióActualitzat

Els partits pro consulta es podrien tornar a reunir aquest dijous. No està confirmat, però ja van acordar trobar-se setmanalment per fer el seguiment del 9-N. Ahir, el govern, alguns partits i l'ANC van descartar qualsevol consulta alternativa organitzada pels ajuntaments o la societat civil, com suggerien algunes informacions. Creuen que és la Generalitat qui ha de portar la iniciativa.

La trobada entre CiU, Esquerra, ICV-EUiA, la CUP i el president Mas es farà per seguir desplegant les fórmules per celebrar la consulta salvant la suspensió cautelar del Constitucional i després de la imatge d'unitat a favor del 9-N que van oferir tots els partits en la primera cimera de divendres passat.

La nova cimera, doncs, podria ser aquest mateix dijous. Així ho han avançat diversos grups, tot i que el president de la Generalitat no ho ha volgut confirmar: "No us diré res avui". I ha afegit: "Ni tampoc la confirmo en absolut".

Fonts dels partits que hi assistiran asseguren que és una reunió de seguiment en la qual es buscarà per acordar els passos següents. Les formacions polítiques desmenteixen que hi hagi divisions i insisteixen que només treballen en l'escenari de mantenir la consulta pel 9-N.

La reunió es faria quan el Tribunal Constitucional encara no ha resolt la petició de la Generalitat d'aixecar la suspensió de la consulta.

 

Anar al contingut