Bombardeig  de la coalició internacional a la ciutat siriana de Kobane.
Bombardeig de la coalició internacional a la ciutat siriana de Kobane, de majoria kurda i assetjada pels jihadistes. (Foto: Reuters)
Ankara

Almenys 45 jihadistes morts pels bombardejos de la coalició internacional a Kobane

Tancs turcs vigilen el toc de queda a la zona fronterera amb Síria, després de la mort de divuit persones durant les protestes de la majoria kurda

RedaccióActualitzat

Els bombardejos de la coalició internacional a la ciutat siriana de Kobane, de majoria kurda, han provocat la mort d'almenys 45 jihadistes de l'Estat Islàmic els últims dos dies, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. Aquesta ONG ha informat que l'aliança multinacional, liderada pels Estats Units, ha atacat vint concentracions de combatents jihadistes i ha destruït cinc vehicles blindats seus en aquesta població pròxima a la frontera de Turquia.

Enmig d'aquests bombardejos a Kobane, l'exèrcit turc manté desplegats blindats a Diyarbakir, la principal ciutat del sud de Turquia, de majoria kurda, amb l'objectiu d'imposar el toc de queda després dels tirotejos entre kurds d'esquerres i islamistes radicals. Només en aquesta ciutat hi ha hagut deu morts a les últimes hores. La xifra total de morts a les ciutats del sud-est del país és de deivuit. Alguns d'ells han perdut la vida en enfrontaments amb la policia. Una de les víctimes ha rebut l'impacte d'un pot de gasos lacrimògens.

A Diyarbakir continuen en peu les barricades de les protestes de la nit passada contra l'assalt jihadista a Kobane i la negativa del govern turc a permetre l'entrada d'armes a la ciutat assetjada. En canvi, els carrers estan buits arran del toc de queda, que durarà fins demà.

Els EUA i el Regne Unit estudien crear una "zona neutral"

Els Estats Units i el Regne Unit han indicat aquest dimecres que és necessari "examinar" la possibilitat de crear una "zona neutral" o desmilitaritzada a la frontera entre Síria i Turquia per protegir els desplaçats, una idea proposada pel govern turc i que compta amb el suport de França.

"És una idea que val la pena examinar. Ho estem analitzant en profunditat", ha dit el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, en una conferència de premsa conjunta amb el ministre britànic d'Exteriors, Philim Hammond. El cap de la diplomàcia britànica ha afirmat que el seu govern vol "explorar amb altres aliats què significaria aquesta zona neutral", una mesura que "no es descarta per ara".

Anar al contingut