Dallas

Una infermera de Dallas, als Estats Units, dóna positiu per Ebola

La malalta és una de les persones que va proporcionar atenció mèdica al liberià Thomas Eric Duncan, que va morir víctima de la malaltia

RedaccióActualitzat

Alerta per Ebola als Estats Units. Una infermera de Dallas ha donat positiu en el primer i en el segon test de la malaltia.

La  malalta és una de les persones que va proporcionar atenció mèdica al liberià Thomas Eric Duncan, que va morir víctima de la malaltia dimecres passat a l'Hospital Presbiterià de Texas.

La primera prova s'ha fet a Austin. La segona, al Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) d'Atlanta. El resultat ha arribat aquest diumenge a la nit: la confirmació que la infermera té l'Ebola.

Un responsable de l'hospital de Texas ha explicat que, com a resultat del procés de prendre's la temperatura, la infermera va notificar la situació a l'hospital i en arribar-hi la van portar a una habitació d'aïllament. Tot això es va fer en 90 minuts.

També ha informat que la pacient es troba estable i ha avisat que hi pot haver altres casos d'Ebola entre el personal que va atendre Duncan abans de morir.

Segons Tom Frieden, director del CDC d'Atlanta, la infermera va tenir "contactes amplis" i en "múltiples ocasions" amb Duncan. Portava el vestit protector adequat, però en algun moment "clarament hi va haver un error en el protocol de seguretat", un error que ara s'està investigant.

"Les dues àrees que estem analitzant de manera exhaustiva són la diàlisi de ronyó i la intubació respiratòria. Pot ser que tots dos hagin dispersat material contaminat. Són tractaments d'alt risc, però s'apliquen al pacient com a mesura desesperada per salvar la seva vida", ha explicat Frieden.

Però també ha dit que el més probable és que el contagi s'hagi produït en el moment de desvestir-se, com en el cas de l'auxiliar d'infermeria espanyola.

De moment, s'ha aïllat de manera preventiva una persona molt pròxima a la infermera. També s'ha desinfectat la casa on viu. Al seu interior, hi han trobat una mascota que no presenta símptomes.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ja ha ordenat, en un comunicat, que s'investigui, al més aviat possible, el possible error que s'ha pogut cometre. També ha demanat que s'implementin les mesures necessàries perquè tots els hospitals apliquin adequadament els protocols en casos d'Ebola.

Aquest és el primer contagi d'Ebola dins dels Estats Units i el segon fora de l'Àfrica, després del cas de l'auxiliar d'infermeria de Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut