Albert Rivera a l'acte de Societat Civil Catalana pel 12-O.
Albert Rivera a l'acte de Societat Civil Catalana pel 12-O.
Barcelona

Camacho acusa Mas de "perdre el sentit comú" i Rivera avisa que "el joc s'ha acabat"

Els líders del PP i Ciutadans han donat suport a la manifestació per la unitat d'Espanya del 12-O a Barcelona

RedaccióActualitzat

PP, Ciutadans i UPyD han donat suport a la concentració per la unitat d'Espanya del Dia de la Hispanitat a Barcelona. Els seus màxims representants han aprofitat la cita per carregar junts contra el president de la Generalitat, Artur Mas.

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Mas que "escolti la Catalunya que reivindica el seu sentiment català i espanyol". Fent referència al discurs del president en el dia de CDC, Camacho l'ha avisat que el seu únic "adversari" és "ell mateix" perquè ha "perdut el sentit comú". Afirma que el president està "en mans d'ERC".

"Li demano a Mas que escolti la Catalunya plural, que reivindica el seu sentiment català i espanyol, que celebra de manera pacífica i festiva la seva manera de sentir-se espanyols i catalans"

Camacho ha exigit a Mas que "no parli d'adversaris acusant el govern d'Espanya, perquè ell ha estat nomenat president de la Generalitat gràcies a la Constitució".

La líder del PPC ha traslladat a "milions de catalans que estiguin tranquils, que no hi haurà referèndum il·legal el 9-N i que Catalunya és Espanya", i ha reclamat a Mas que convoqui eleccions anticipades perquè va "a la desesperada".

"El joc s'ha acabat"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha apostat per la "reconciliació" entre els catalans i ha avisat al president de la Generalitat, Artur Mas, que el "joc s'ha acabat", en referència a la consulta del 9 de novembre.

"Li demano a Mas que abandoni, el joc s'ha acabat. Ja no valen les astúcies canviant la data dels decrets de convocatòria. Hem de canviar de polítiques i no de passaports"

Rivera ha reclamat a Mas que convoqui eleccions anticipades perquè governi un president que "pensi reconstruir la Catalunya democràtica".

El líder de Ciutadans també s'ha referit a les paraules de Mas en què assenyala Espanya com "l'adversari". Rivera diu que "l'enemic és l'atur, la corrupció, la mala gestió".

Rivera ha acusat populars i socialistes de ser "una ganga" per als independentistes a causa de la seva "inoperància" per resoldre la crisi econòmica i política que pateix, segons la seva opinió, Espanya.

"Sóc independentista, em vull independitzar del PP i del PSOE, però no vull canviar el meu passaport"

Robar el dret a deicidir

El diputat d'UPyD Toni Cantó també ha participat en l'acte de Barcelona i ha acusat el president català de robar "el dret a decidir de tots els espanyols". Cantó reclama "més sentit comú i democràcia", cosa que, segons diu, en la Catalunya gestionada per la Generalitat "brilla per la seva absència".

Per la seva banda, el líder d'UPyD a Catalunya, Ramón de Veciana, ha reclamat a Artur Mas que prengui nota de l'acte que s'ha celebrat avui a la plaça de Catalunya de Barcelona, on, segons ha opinat, s'han concentrat "molts catalans que ens sentim espanyols".

L'absència del PSC

La líder del PP ha admès que troba "tristament a faltar el PSC" i la seva absència "demostra els complexos que té el socialisme català". Assegura que el líder del PSC, Miquel Iceta, "vol estar més a prop del nacionalisme de Mas que amb els que defensem la Constitució, la llei i la democràcia". "Pedro Sánchez seria aquí", ha apuntat.

 

 

Anar al contingut