Artur Mas en una imatge d'arxiu.
Artur Mas en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El govern respon a Rajoy que a Catalunya "mana" la ciutadania i "lidera i pren decisions" el president Mas

El govern català respon el president espanyol i afirma que a Catalunya "mana" la ciutadania i "lidera i pren decisions" el president Mas

RedaccióActualitzat

Ràpida resposta del govern català a les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, després de la desfilada del 12 d'Octubre a Madrid. Malgrat que a l'acte no hi ha anat cap representant de la Generalitat, les afirmacions de Rajoy posant en dubte "qui mana a Catalunya" han arribat fins a la plaça Sant Jaume.

El govern, segons ha pogut saber TV3, ha respost a Rajoy que qui mana a Catalunya és el president Mas i el que fa és canalitzar els desitjos d'una majoria de catalans. El govern assegura que "a Catalunya, societat democràtica, qui mana és la ciutadania i qui lidera i pren decisions per mandat democràtic de la gent i del Parlament és el president de Catalunya, el president Mas".

La Generalitat considera que aquesta qüestió "hauria de ser òbvia a ulls de qui estigui fermament compromès amb la democràcia".

En una conversa informal amb periodistes, Rajoy ha afirmat que no sap en quin punt es troba el procés perquè no sap "qui mana" a Catalunya". Malgrat tot, s'ha mostrat disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat, en la línia de diàleg que ha subratllat aquest diumenge al matí en un article al nou "El País" en català.

Anar al contingut