Alex Salmond abraça Nicola Sturgeon.
Nicola Sturgeon relleva Alex Salmond. (Foto: Reuters)
Edimburg

La número dos de Salmond serà la primera ministra d'Escòcia i líder del Partit Nacional

Nicola Sturgeon rellevarà d'aquí a un mes Alex Salmond, que va anunciar que deixava els seus càrrecs després de perdre el referèndum

RedaccióActualitzat

Nicola Sturgeon, la número 2 d'Alex Salmond, serà la seva substituta al capdavant del govern d'Escòcia i del Partit Nacional Escocès (SNP). Ho han anunciat aquest dimecres responsables de la formació nacionalista.

De fet, la candidatura de Nicola Sturgeon era l'única que s'havia presentat per substituir Salmond, que poc després de perdre el referèndum per la independència, fa gairebé un mes, ja va anunciar que deixaria tots els seus càrrecs. D'aquesta manera, Sturgeon es convertirà en la primera dona que arriba a ser primera ministra d'Escòcia.

El relleu al partit es farà el pròxim 14 de novembre, durant el congrés anual de l'SNP. Posteriorment, la nova líder de la formació nacionalista l'elegiran cap de l'executiu autònom. Nicola Sturgeon, de 44 anys, no tindrà cap entrebanc per convertir-se en la nova primera ministra ja que l'SNP té la majoria parlamentària. Salmond es retira de la primera línia política però conservarà el seu escó al Parlament.

Anar al contingut