Un invident per un carrer.
La llei inclou especialment mesures per ajudar els invidents.
Barcelona

El Parlament aprova la llei d'accessibilitat, que amplia els drets dels discapacitats

El text, aprovat pel Parlament per unanimitat, preveu l'eliminació de les barreres arquitectòniques a tots els espais d'ús públic

RedaccióActualitzat

Llum verda a la nova llei d'accessibilitat. Aquesta llei aprovada per unanimitat al Parlament intenta endreçar i simplificar totes les normes que ja hi ha en aquest àmbit. La llei posa un èmfasi especial a ajudar les persones cegues i sordes, que molt sovint se senten discriminades en situacions quotidianes com anar al metge o viatjar en transport públic.

La nova normativa garanteix l'accessibilitat de tots els ciutadans als espais urbans, que les promocions d'habitatge públic reservin un percentatge de pisos per a persones amb mobilitat reduïda, o que el personal d'atenció al públic presti atenció individualitzada a les persones amb discapacitat.

La llei ha rebut el suport de tots els grups. La majoria de l'oposició, però, critica que no tingui memòria econòmica. Tot i això, el text obliga el govern a destinar-hi una partida pressupostària anual, sense concretar la quantitat.

L'objectiu de la norma és la "millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat", i preveu un règim sancionador per si no s'adopten les mesures necessàries per fer possible aquesta accessibilitat. Entre les infraccions -lleus, greus i molt greus- hi ha l'incompliment de condicions d'accessibilitat establertes en la norma, les accions que suposin una discriminació del col·lectiu, l'incompliment d'instruccions donades per l'administració que suposi situacions de risc o danys per a la integritat física o psíquica d'aquestes persones.

 

Anar al contingut