Miquel Iceta en una imatge d'arxiu.
Miquel Iceta en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Iceta confirma contactes amb Duran per garantir l'estabilitat de CiU al Parlament

En declaracions a EFE, el líder del PSC ha confirmat que l'acord d'estabilitat parlamentària és una possibilitat "molt verda" de la qual ha parlat amb Duran.

RedaccióActualitzat

L'allunyament entre CiU i ERC podria comportar canvis d'aliances al Parlament de Catalunya. Josep Antoni Duran i Lleida ha estat dels primers a recordar-ho. Des de Madrid, en declaracions als passadissos del Congrés, Duran ha obert la porta a buscar noves majories i ha insinuat que el nou company de viatge de la federació podria ser el PSC: "Si és ERC d'aquí al final de legislatura, perfecte; si és ERC i el PSC, millor, i si no és ERC, doncs s'haurà de buscar algú altre".

Poc després, el primer secretari dels socialistes catalans ha confirmat en declaracions a EFE als passadissos del Parlament que l'acord d'estabilitat és una possibilitat, "molt verda", sí, però una possibilitat. Miquel Iceta ha confirmat que ell mateix ha mantingut converses amb Duran sobre això, però ha recordat que la decisió "depèn del president Mas".

Les condicions que el PSC posaria passarien perquè Mas acceptés treballar per les prioritats que plantegen els socialistes: reactivació de l'economia i l'ocupació, protecció de l'estat del Benestar, regeneració política, i un nou acord amb l'Estat que permeti als catalans votar en una consulta legal i acordada.

Anar al contingut