Barcelona

Homs, sobre una llista unitària: "Estem disposats a fer el que calgui"

El portaveu del govern ha demanat perdó per la imatge donada de pèrdua de consens i ha lloat la tasca d'ERC d'aquests dos anys

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha dit que Convergència Democràtica està disposada a participar en una candidatura electoral conjunta de país amb membres de la societat civil, on els partits no haurien de ser els protagonistes. 

"Estem disposats a fer el que calgui perquè això tiri endavant. No podem posar condicions a ningú."

El vicesecretari general del partit creu que l'actual moment requereix decisons excepcionals.

El portaveu del govern ho ha dit just l'endemà que el coordinador general de Convergència, Josep Rull, en declaracions al programa "Polièdric", de Catalunya Informació, defensés aquest dimecres una llista àmplia i parlés de renunciar a les sigles

"Ho hem d'articular entre tots. Amb aquest paper de la societat civil. Jo me la imagino una candidatura molt diversa, molt plural... Per tant, hi ha un primer element, que és que tu renuncies a les teves sigles." 

Homs, que ha descartat la idea d'una sociovergènciaha lloat, en canvi, la tasca d'ERC aquests dos anys. "ERC hi ha posat el coll. No seríem on som sense ells, els dóno les gràcies." I també "han fet coses incòmodes de fer, com la votació dels pressupostos". Homs també ha agraït la feina feta per ICV-EUiA i la CUP. 

Demana perdó per la pèrdua de consens

El conseller de Presidència ha demanat perdó per la imatge donada pel bloc sobiranista amb les discussions arran del 9-N.

"Quan ens barallem els polítics, jo em sento responsable; aquests dies no hem donat bona imatge, demano perdó a la gent", ha afirmat. 

Precisament aquest dijous, al Congrés, el portaveu d'Esquerra a la cambra baixa, Alfred Bosch, confirmava que Esquerra ha tingut contactes amb l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per configurar una llista de país en els comicis per la independència.   

Alfred Bosch, a més a més, va dir que la candidatura podria tenir al capdavant algú de la societat civil: 

"Potser no hauria de ser una llista encapçalada per un partit polític. Ara mateix, estem parlant amb la gent que ha mobilitzat milers i milions de persones al carrer, per veure si podem fer una llista de país."

Paral·lelament, l'ANC i Òmnium estan treballant per presentar diumenge la proposta de la societat civil. Serà a l'acte central de la campanya a favor del "sí-sí" que han convocat a Barcelona, a la plaça de Catalunya. 

Per això, ahir al vespre van impulsar una piulada massiva amb l'etiqueta #EnsVeiemDiumenge.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut