Daniel Ferré.
Daniel Ferré.
Tortosa

Detingut l'exgerent de la Cooperativa de l'Aldea per presumpta falsificació de factures

Daniel Ferré, detingut per presumpta falsificació de factures, passarà aquest divendres a disposició judicial

RedaccióActualitzat

Daniel Ferré, exgerent de la Cooperativa de l'Aldea, ha estat detingut per presumpta falsificació de factures. La policia creu que inflava factures per intentar incrementar subvencions. Ferré ha passat la nit de dimecres a dijous a la comissaria de Tortosa, segons ha confirmat el seu advocat. S'ha negat a declarar davant els Mossos i, previsiblement, aquest divendres passarà a disposició judicial. El seu interrogatori s'emmarcava en la investigació oberta pel jutjat número 1 de Tortosa.

A més d'ell, han passat per la comissaria de Tortosa mitja dotzena de proveïdors, els emissors de les factures, denunciats per falsificació de document mercantil i cooperació en delicte de subvenció. Només un d'ells ha accedit a declarar. La resta han estat citats a comparèixer als jutjats d'aquí a unes setmanes.

Ferré, que ja havia declarat davant la jutge que instrueix el cas, segueix imputat pels presumptes delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat en balanços, comptes i informes. El motiu de la detenció seria la troballa de documentació i factures irregulars als ordinadors que ell utilitzava a la cooperativa. El mes de maig l'actual presidenta, Montserrat Llosa, va informar els Mossos de l'existència de nous documents relacionats amb la fallida financera, fet que va portar a nous escorcolls per part del cos policial i a la còpia de discos durs.

La Cooperativa de l'Aldea es va declarar en fallida fa tres anys i va provocar que els seus clients perdessin els estalvis que tenien dipositats a l'entitat. També s'investiga Ferré sobre l'empenyorament de béns de l'entitat, la utilització dels dipòsits dels seus socis com a garantia del retorn dels préstecs a Bankia, que finalment va executar aquesta garantia i va vendre 1,2 milions d'euros dels impositors, una suma que els afectats encara no han recuperat i que s'eleva fins als 4,7 milions.

Sota la gestió de Daniel Ferré, afirma l'administrador concursal, la cooperativa va acumular un forat de més de set milions d'euros. Juntament amb Ferré estan imputats en el cas l'exdirector de l'oficina de Bankia a Amposta, Antonio Fornós; l'exdirector de la secció de crèdit, Enric Sabaté; l'exdirector general de Política Financera, Ferran Sicart; els inspectors Pau Benito i Ramon Cortacans; el responsable de l'auditora BDO, Juan Carlos Torres, així com l'expresident de la junta rectora de l'entitat, José Fernando Falcó, l'extresorer, Joan Benito, i l'exsecretari, Lluís Gilabert.

Anar al contingut