Alfons Montserrat, amb Manel Martí al seu costat, a la sortida de l'ajuntament després de la detenció de la setmana passada. (Foto: ACN)
Alfons Montserrat, amb Manel Martí al seu costat, a la sortida de l'ajuntament després de la detenció de la setmana passada. (Foto: ACN)
Alcanar

En llibertat l'alcalde i el regidor d'Urbanisme d'Alcanar després de 13 hores d'escorcoll per un presumpte cas de corrupció

S'investiguen possibles delictes contra l'administració pública i una trama organitzada, per la qual s'han detingut tres empresaris que ja han quedat en llibertat

RedaccióActualitzat

Després de tretze hores de detenció cautelar, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, i el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, han sortit aquesta matinada de l'Ajuntament en llibertat. A la sortida, prop d'un centenar de veïns i alguns càrrecs territorials del seu partit, Esquerra Republicana, els han rebut amb aplaudiments i amb crits d'"independència".

La Guàrdia Civil va detenir dijous amb caràcter cautelar l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat; el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, i tres empresaris locals per delictes contra l'administració pública. Fonts policials han confirmat que tant l'alcalde com el regidor van ser detinguts al consistori mentre agents de la Guàrdia Civil escorcollaven l'Ajuntament, després d'haver escorcollat les seus socials de les tres empreses.

En un comunicat llegit davant l'edifici, el govern municipal ha recordat aquest dijous al vespre que la Guàrdia Civil ja tenia fa un any "tots els expedients" investigats i que encara no s'ha imputat ningú. Al llarg de la tarda, més d'un centenar de veïns, alcaldes ebrencs i càrrecs d'ERC s'han concentrat davant l'Ajuntament per donar suport a l'alcalde, el regidor i als tècnics municipals.

Els tres empresaris, per la seva banda, han quedat en llibertat, després de declarar a la caserna de Sant Carles de la Ràpita. Se'ls atribueixen els delictes de frau, falsedat documental i manipulació per alterar el preu de concurs públic.

Es tracta del segon escorcoll en un any que la Guàrdia Civil fa a l'Ajuntament. Segons ha informat la mateixa Guàrdia Civil, en l'operació, anomenada "Carraus" i que dirigeix un jutjat d'Amposta, s'investiguen possibles delictes contra l'administració pública i una trama organitzada en la qual estarien imputats diversos empresaris de la població i càrrecs públics de l'Ajuntament.

Els fets farien referència a la urbanització de diversos carrers, la reforma d'edificis públics, la concessió de llicències d'obres i la compra d'una finca al Mas d'en Serra.

L'any passat, la Guàrdia Civil ja va confiscar documentació al mateix Ajuntament.

Anar al contingut