Sant Jaon despí

El "30 minuts" commemora els seus 30 anys posant cara als més de sis milions de desplaçats pel conflicte a Síria

El programa commemora els 30 anys amb "Èxodes", un documental que posa cara als més de sis milions de desplaçats que pateixen el conflicte a Síria

RedaccióActualitzat

Els milions de refugiats víctimes de les guerres a tot el món són el tema central de l'especial que el programa "30 minuts" ha preparat per celebrar els seus 30 anys en antena. Però són moltes les escenes que han anat fent gran un dels espais de referència del periodisme fet a Catalunya. Ara commemora els seus 30 anys fidel al seu ADN, amb un reportatge aquest diumenge centrat en els que més pateixen. "Èxodes" posa cara als més de sis milions de desplaçats que ara mateix són víctimes del conflicte a Síria.

L'espai més veterà dels informatius de TV3 després dels "Telenotícies" acumula desenes de premis, ha explicat conflictes tant cruents com el de Bòsnia i Hercegovina i va ser la llavor de la pel·lícula nominada als Oscars "Balseros". Però tenint en compte la poca paciència que acostumen a tenir les graelles de televisió, segurament un dels mèrits més destacables és haver-se mantingut tant temps en "prime time".

El seu director, Eduard Sanjuán, ha destacat: "Gràcies a la fidelitat dels espectadors podem setmana a setmana reivindicar aquest tipus de periodisme que fem al '30 minuts'".

Durant 30 anys, en el "30 minuts" s'han emès 1.675 reportatges, cada un amb el seu estil, però tots han ajudat a crear la marca "30 minuts", compromesa amb el reporterisme de gènere.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut