Barcelona

Junqueras descarta donar suport als pressupostos si no són per a una Catalunya independent

El líder d'ERC assegura, molt emocionat, que cal fer unes eleccions immediates per proclamar la independència

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha defensat la necessitat de convocar unes eleccions plebiscitàries de manera urgent, perquè, si no s'aconsegueix un nou estat, ha dit, el país serà ingovernable. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Junqueras ha defensat la declaració unilateral d'independència immediata després de les eleccions perquè ha descartat que pugui existir cap procés de negociació amb l'estat espanyol. Molt emocionat i amb la veu trencada, el dirigent republicà ha implorat: "Fem-ho d'una vegada. Si us plau. Ho demano amb esperança i, al mateix temps també, amb l'angoixa d'aquell que sap que perdre el temps no és bo."

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, descarta donar suport als pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent si no es pot garantir que seran per a una Catalunya independent: "No té cap sentit aprovar uns pressupostos de comunitat autònoma perquè ens condemna". Segons Junqueras: "El camí que ens queda per obtenir un mandat democràtic són les eleccions. Per tant, fem aquestes eleccions, al més aviat possible, obtinguem aquest mandat democràtic i exercim la nostra sobirania d'una vegada. Hem d'exercir aquesta independència des del primer moment possible perquè hem de fer front a necessitats urgentíssimes."

Oriol Junqueras ha insistit durant l'entrevista la necessitat de fer eleccions com abans millor alhora que ha remarcat que la independència és la solució per a Catalunya: "S'ha de transmetre esperança a la gent, se li ha de transmetre el convenciment que estem a les portes de la independència d'aquest país, i que per travessar aquesta porta només cal eleccions, la majoria parlamentària corresponent i la voluntat explícita d'exercir la independència d'aquest país. I això pot ser qüestió de pocs mesos".

Junqueras creu que només es podrà negociar de tu a tu amb l'Estat espanyol quan Catalunya sigui un estat independent. Per això cal recompondre la unitat del bloc sobiranista, però reitera que amb la premissa de treballar per un objectiu comú: fer eleccions aviat i proclamar la independència. Preguntat sobre la consulta alternativa prevista pel govern el 9-N, el president d'Esquerra ha explicat que ERC està "encantada de participar-hi, amb entusiasme", tot i que ha afegit que prefereix dedicar tots els seus esforços a unes eleccions, que ha considerat una solució més òptima.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut