Milà

Rússia i Ucraïna arriben a un principi d'acord per resoldre el conflicte del proveïment de gas

La cimera euroasiàtica que es fa a Milà ha acostat de nou els presidents de Rússia i d'Ucraïna i la reunió del vespre ha acabat amb principi d'acord després que les altres dues no arribessin a bon port

RedaccióActualitzat

Rússia i Ucraïna arriben a un principi d'acord per resoldre el conflicte del proveïment de gas però abans, al llarg del dia, hi han hagut diverses reunions fins que no s'ha produït l'acord entre Putin i Poroixenko.

Tres reunions en tres formats diferents a Milà, per tractar la crisi ucraïnesa. La primera, al matí, amb els presidents rus i ucraïnès i sis líders europeus més, ha acabat amb clara sensació de fracàs.

La segona, a la tarda, a quatre bandes, amb Putin i Poroixenko, Hollande i Merkel. D'aquí, n'han sortit amb alguns avanços.

En primer lloc sobre el contracte del gas, que allunyaria el fantasma d'un desabastiment a Ucraïna i Europa occidental aquest hivern. En segon lloc, sobre el marc en què s'han de fer les eleccions locals previstes a primers de desembre. I, per últim, han fet un pas sobre el manteniment del compromís respecte als 12 punts del memoràndum d'alto el foc de Minsk, que no s'acaba d'executar.

La tercera i definitiva

Al vespre, una tercera reunió, amb Putin i Poroixenko, sols, cara a cara, després de la qual el president rus ha fet el seu balanç d'aquesta tanda negociadora.

Rússia i Ucraïna arriben a un principi d'acord per resoldre el conflicte del proveïment de gas. L'acord servirà, de moment, perquè Rússia subministri el gas almenys durant aquest hivern.

El president rus també ha fet una crida a la Unió Europea a ajudar Ucraïna a resoldre el problema del deute que té amb Rússia. A la trobada també s'hauria arribat a un principi d'acord en l'intercanvi de presoners entre Ucraïna i els separatistes prorussos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut