Barcelona

Entitats socials demanen uns sistema fiscal més just en el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa

La Plataforma Pobresa Zero organitza un acte simbòlic davant l'edifici d'Hisenda

RedaccióActualitzat

Un milió i mig de persones viuen en situació de pobresa a Catalunya, i més de 200.000 llars tenen tots els seus membres a l'atur. A més, d'entre els catalans que tenen feina, més de 240.000 tenen uns ingressos inferiors a 5.000 euros l'any. Amb aquestes dades obre avui el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. La Plataforma Unitària Pobresa Zero, que agrupa més de 4.200 entitats socials, vol demanar un canvi i ha organitzat un acte simbòlic davant l'edifici d'Hisenda a Barcelona.

En aquest acte han reclamat un sistema fiscal "progressiu i proporcional" que garanteixi una millor redistribució de la riquesa i, per tant, posi fi a les desigualtats. Sota el lema "Una fiscalitat injusta ens empobreix", els membres de la plataforma han posat unes pedres simbòliques per reivindicar aquest canvi de sistema. Alerten que la gestió de la crisi ha agreujat les desigualtats i diuen que la reforma fiscal és "un dels molts passos" per eradicar la pobresa.

Coincidint amb aquest dia internacional, el Departament de Benestar Social i Família ha resolt la convocatòria de subvencions dirigides a entitats de lluita contra la pobresa i d'actuacions d'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat social, especialment aquelles que tenen infants a càrrec. D'aquestes subvencions se'n beneficiaran fins a 72 entitats, que rebran 1.325.000 milions d'euros per finançar 37 projectes vinculats a ajudes econòmiques i uns altres 1.175.000 milions per dur a terme 43 iniciatives destinades a la prestació de serveis directes o indirectes. Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, ha destacat que finalment s'ha pogut ampliar mig milió d'euros la subvenció.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut